22.09.2008 - ja jälle Eesti Energia :-(

Täna tõdesin järjekordselt, kui absurdseks võib asjad viia bürokraatia ning monopoolsus. Ilmselt ei ole paljudele üllatus, et tänasegi päeva "kangelaseks" on meile juba "sõbraks saanud"  Eesti Energia.

Kuna Eesti Energia "elektrikute" eelmisest külaskäigust Kopli tallu selgus, et suurem osa elektritöid tuleb nii või nii ise ära teha ning nemad vaid "ühendavad otsi" ja "eemaldavad plomme", siis leidsime minu isa Allari kaudu meile korraliku elektriku, kes on võimeline tegema muuhulgas ka liinitöid ning kes on nõus terve meie maja elektrisüsteemi vastavalt nõuetele ümber ja valmis ehitama.

Täna sai siis kõigepealt helistatud Eesti Energia kodulehel antud ainsale kontaktnumbrile 1545 (klienditelefon) ning neile meie soov ära räägitud (soovime vahetada vananenud kaabli liitumispunktist peakaitsmeni, vahetada vana ja roostes peakaitse uue ja tänapäevase vastu ning viia see praegusest asukohas arvesti juurde).

Antud numbrilt (klienditeenindus) saime teada, et selleks peame tellima Eesti Energialt plommi eemaldamise (ootejärjekord vähemalt 2-3 nädalat, tasu 337 EEK)), seejärel ostma Eesti Energia käest peakaitsme ning selle paigalduse (ise ei tohi seda väidetavalt üldse puutuda), vedama ise kaabli peakaitsmeni ning seejärel tellima plommi taaspaigaldamise.
Kusjuures peakaitsme hinnaks küsiti Eesti Energias 350 EEK pluss tööraha, ühtekokku 633 EEK (poes maksab peakaitse 50 EEK !!!)

Tänasime viisakalt klienditelefoni ning seadsime sammud Eesti Energia Pärnu klienditeenindusse Malmö 21.

Sealgi räägiti meile esialgu sama juttu, aga kui hakkasime välja tooma fakte ning reaalseid  hindu, muutus jutt hoopis teiseks.

Meil paluti kirjutada avaldus selle kohta, et soovime vajaminevad vahendid ja seadmed osta ise ning kogu paigalduse ning süsteemi ümberehituse lasta teha isiklikul atesteeritud elektrikul.  
Eesti Energialt peame tellima vaid  plommi eemaldamise ning uuesti paigaldamise.

Hämmastav, kuid peale meie elektrikule tasumist hoidsime selmoel kokku üle paari tuhande krooni ja seda pelgalt materjali ja tööraha arvelt. Lisaks majasisestele elektritöödele paigaldatakse meile nüüd ka nõuetele vastav maanduslatt ning viiakse seinal asuvad isolaatorid seadusega ettenähtud puuteküündivusele (2.50). Kumbagi neist töödest Eesti Energia hinnapakkumises ei olnud ja arvestades meil käinud "elektrikute" suhtumist, ega neid vist ei huvitagi - teevad täpselt selle, mida näpuga ette näitad ja koorivad mitmekordse hinna. Ei mingieid soovitamisi ega nõustamist.

Loo moraal - tuleb ise tark olla ning natukene foorumitest, internetist ja tuttavatelt elektrikutelt nõu ning infot küsida, muidu pügab Eesti Energia Sult vähemalt kolm nahka, kui mitte rohkem !
Comments
Vanemad kirjed...